Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 125: Worksheet 2.24 Beserta Penjelasannya

AKURAT.CO Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka dapat membantu siswa dalam proses belajar mandiri sekaligus memperdalam pemahaman terhadap materi.
Dengan adanya kunci jawaban, siswa bisa melakukan evaluasi setelah mencoba mengerjakan soal, sehingga hasil belajar menjadi lebih maksimal.
Kunci jawaban berfungsi sebagai pedoman yang dapat menuntun siswa untuk mengetahui ketepatan jawabannya.
Namun, penggunaannya perlu dilakukan secara bijak. Siswa dianjurkan tetap berusaha menjawab soal terlebih dahulu sebelum mencocokkannya dengan kunci jawaban.
Cara ini akan melatih kemandirian sekaligus menguji sejauh mana pemahaman mereka terhadap materi yang dipelajari.
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 125
Worksheet 2.24
Baca Juga: Terbaru! Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 45, Kegiatan Vlog Bike Sharing Jakarta
My First Snorkeling Experience
Last semester, I was sent to Manado North Sulawesi to represent my school at a national storytelling competition. At the end of our stay there, all student participants and teachers were offered a free snorkeling trip to Bunaken National Marine Park.
Early in the morning, we left Manado harbor for Bunaken island by motorboat. It took us about 40 minutes to get there. We got off the motorboat with excitement and headed towards a snorkeling rental not far from the beach. Our tour guide helped us rent sets of snorkeling gears for all of us.
At that time, I was not sure about using all the snorkeling gears. I didn’t dare to ask. Luckily, while I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached me and offered help
When we were all set, we began swimming from the beach to the snorkeling site. It took us only 5 minutes to see the amazing underwater world. The sky was blue and the water was clear so we had no trouble finding a beautiful house reef.
I could observe a variety of corals and fishes. While I was swimming a little further down, I saw green sea turtles. I lost track of how many turtles I met along the way.
1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park?
Jawaban: her school
2. Why did Monita go to Manado?
Jawaban: She went to Manado to represent her school at a national storytelling competition.
3. When did Monita go for a snorkeling trip?
Jawaban: Last semester at the end of her stay in Manado during a national storytelling competition.
4. Who was with Monita during the snorkeling trip?
Jawaban: Other student participants and their teachers.
5. How did Monita and other students get to Bunaken island?
Jawaban: They traveled from Manada to Bunaken island by motorboat.
Baca Juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 8-9: Materi Collecting Information
6. What were the snorkeling gears that Monita put on?
Jawaban: A mask, a snorkel, and fins.
Jawaban: One of the participants/students.
8. What did Monita see underwater of Bunaken?
Jawaban: A variety of corals and fishes.
9. In paragraph 3, find a phrase which has similar meanings with a place where corals live.
Jawaban: House reef.
10. Why is it easy to find a house reef when the sky is blue and the water is clear?
Jawaban: We cannot see anything in murky water.
11. How did Monita think and feel about the snorkeling trip?
Jawaban:
Monita thought the snorkeling trip with other students from across Indonesia was the most memorable experience she had and she was grateful for that.
*Disclaimer:
Kunci jawaban dalam artikel ini hanya digunakan sebagai bahan rujukan ketika mengerjakan soal. Siswa tetap diharapkan mengerjakan soal ini secara mandiri terlebih dahulu.
Dilarang mengambil dan/atau menayangkan ulang sebagian atau keseluruhan artikel di atas untuk konten akun media sosial komersil tanpa seizin redaksi.
Berita Terkait
Terpopuler
- 1Kalender Jawa 15 Oktober 2026: Watak Weton Kamis Kliwon Dikenal Ramah dan Mudah Bergaul
- 2Kalender Jawa 14 Oktober 2026: Rabu Wage Dikenal Punya Watak Teguh dan Penuh Pertimbangan
- 3Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK
- 4Bangkai Kapal Tertua di Dunia Berusia 4.700 Tahun Ditemukan di Turki, Apa Saja yang Terungkap?
- 5Trump Sudah Berhati-Hati Terlibat Perang, Netanyahu Berupaya Memicu Kembali Konfrontasi dengan Iran
- 6Fabio Calonego Akui Ditawari Naturalisasi, Tertarik Bela Timnas Indonesia
- 7Kalender Jawa 16 Oktober 2026: Weton Jumat Legi Disebut Punya Karakter Unik
- 8Gubernur Bali I Wayan Koster Viral Usai Adu Mulut dengan Petugas SPBU, Ini Profilnya
- 9Dua Tahun Dipimpin Prabowo: Harga Pupuk Turun 20 Persen, Kesejahteraan Petani Meningkat
- 10Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK








